De danthe methode

De Danthe methode is een routekaart voor besluitvorming waar de nadruk op de samenwerking tussen de belanghebbenden ligt. Op het proces waarop wij tot besluiten komen. Een proces dat door de belanghebbenden samen vormgegeven en ingericht wordt. In de Danthe methode creëer je samen het best passende proces voor het vraagstuk zodat je kans op succes zo groot mogelijk is. Gestructureerd op weg naar een besluit dat door betrokkenen wordt herkend en erkent en waar mogelijk samen wordt gecreëerd. 

De eerste versie van de methode zag in januari 2008 het daglicht. In de daaropvolgende jaren is er voortdurend – en met veel input van onze klanten – gewerkt aan de vervolmaking ervan. Het participatiewiel in de huidige vorm is de voorlopig laatste versie.

Samen met alle participanten worden de fases in het wiel ingevuld, beginnend met de Start-up en eindigend met een evaluatie van het doorlopen proces. De methode biedt gedurende het hele proces handvatten om de gewenste doelen te realiseren, helpt het overzicht te bewaren door inzicht te bieden in de fase waarin het proces verkeert, en geeft de nodige wendbaarheid voor aanpassingen waar nodig of wenselijk.

De danthe methode

De Danthe methode is een routekaart voor besluitvorming waar de nadruk op de samenwerking tussen de belanghebbende ligt, op het proces waarop wij tot besluiten komen. Een proces dat door de belanghebbende samen vormgegeven en ingericht wordt. De methode biedt een route langs de essentiële momenten in de besluitvorming. Gefaseerd op weg naar een besluit dat door betrokkenen wordt herkend en erkent en waar mogelijk samen wordt gecreëerd

Besluitvorming gezamenlijk inrichten is geen makkelijke opgave en het kan nog uitdagender worden als de looptijd lang is, het onderwerp feitelijk complex is, of als er grote belangen spelen. In de Danthe methode creëer je samen het best passende proces voor het vraagstuk zodat je kans op succes zo groot mogelijk is.  

De eerste versie van de methode is in januari 2008 uitgebracht en de huidige vorm met het participatiewiel is de laatste versie van de Danthe methode. Samen met de betrokkenen worden de fases in het wiel vormgegeven, beginnend met de Start-up en eindigend met een evaluatie van het doorlopen proces. De methode biedt gedurende het hele proces handvatten om samen de gewenste samenwerking vorm te geven, helpt het overzicht te bewaren door duidelijkheid te scheppen over de fase waarin het proces zich verkeerd, en geeft de nodige vrijheid om aanpassingen te maken waar nodig.

Introductie Danthe methode

Wilt u leren werken met de Danthe methode? Wij bieden een training  aan waarin u alle kennis en vaardigheden opdoet die u nodig heeft om aan de slag te gaan met de methode. 

Advies en ondersteuning

Wilt u de Danthe methode in uw organisatie invoeren? Wij bieden advies en ondersteuning om van de invoering en het gebruik van de methode een succes te maken.   

Wat anderen over ons zeggen:

“We hebben uitstekend samengewerkt met Stefan, hij heeft buiten zijn deskundige inbreng ook een verrassend creatieve touch.”

Wat anderen over ons zeggen:

“Zeer prettige training, er werd voor alles echt de tijd genomen en kreeg goede feedback.”

Wat anderen over ons zeggen:

“Zeer informatieve training. Heel fijn dat er praktijkvoorbeelden besproken konden worden. Dank voor de vele tips en tricks.”

Wat anderen over ons zeggen:

“Leuke afwisselende cursusdag. Er was voldoende ruimte voor vragen en praktijkvoorbeelden. Leuke oefeningen ook!”

Wat anderen over ons zeggen:

“Duidelijk uitleg op een serieuze maar behapbare wijze, kortom goed.”